12 september, 2010

Reis naar Pidberiztsi Oekraine, augustus 2010

Begin augustus maakte ik met Cheryl Luiken uit Schoonhoven een reis naar het dorpje Pidberizcie

Met uw giften konden onderdelen van de verwarming worden besteld en ze worden binnenkort geïnstalleerd. Ditmaal konden wij het werk van rector Petro Najchuk en priester Stanislav steunen met € 9.500. Een groot deel van de ramen is nu vervangen en in de nabije toekomst dus de overigen. Er is er een nieuwe verwarmingsketel en zijn radiatoren geïnstalleerd. Onze akties hebben ook de gemeente geïnspireerd en de ouders zijn ook aan het werk gegaan. De hele school wordt door hen binnen geschilderd, in de aula is een nieuwe tegelvloer gelegd en er wordt een portaal gebouwd voor de ingang van de school, zodat de ijzige winterwind niet meteen naar binnen waait als de deuren opengaan.
Marek Soliak (een goede vriend van pastoor Spaans en timmerman/installateur houdt in zijn geboortedorp toezicht op de voortgang van de werkzaamheden en ik weet zeker dat er onder zijn leiding niet gerommeld wordt. Ook bij het aanbrengen van de ramen hield hij toezicht.
Er zijn foto's gemaakt die op de site zijn vermeld. Voor herhaling vatbaar.

Namens de Stichting en de dorpelingen van Pidberiztsi nogmaals onze oprechte dank voor uw giften.

Hartelijke groet,
Jaap Spaans en Cheryl Luiken

1 opmerking:

Anoniem zei

beste Jaap en Cheryl, wat bijzonder - je hoort niet vaak van diaconaal werk in Orthodoxe kerken. 't zijn eerder de protestantse kerken of (grieks-)katholieke kerken die ondersteund worden vanuit Europa! succes bij jullie werk-wanneer bent u weer in Oekraine?
mvg Michiel Driebergen
freelance journalist Lviv Oekraine
http://standplaatslemberg.blogspot.com/